Biografie

De moeder van Willem heet Geertruida Ulsamer geboren in Utrecht en heeft Hongaars bloed, ze was getrouwd met Gerrit Jan Kroon vanwege het alcohol gebruik zijn ze uit elkaar gegaan, maar scheiden mocht je niet in Nederland en vooral niet in de tweede wereldoorlog. Willem z’n moeder kreeg in die tijd een relatie met een andere man J. Vermeulen en ze raakte in verwachting van Willem.

Willem is geboren op 8 november 1946 te Utrecht en omdat zijn ouders niet gescheiden waren kreeg Willem de naam Kroon mee bij zijn geboorte. Willem werd  tot z’n tweede levensjaar opgevoed door zijn  vader en moeder maar toen bleek dat die niet in staat waren om hem op te voeden is hij in een kindertehuis (bij het Vondelpark) in Amsterdam geplaatst. Zijn twee tantes hebben hem daar naar toe gebracht. Het enige wat Willem over die tijd heeft verteld is dat Koningin Juliana daar eens geweest is en dat hij bij haar op schoot mocht zitten omdat hij als langst in het kindertehuis zat. 

In het kindertehuis werkte ook zuster Lena Speksnijder en zij is de oudste dochter van Dick Speksnijder zij kwamen uit Zwammerdam. Het gezin Speksnijder had toentertijd een transportbedrijf en bestond uit vader, moeder en 4 kinderen. Zuster Lena was begaan met Willem en vroeg aan haar ouders of ze Willem wilden adopteren, na  overleg is Willem op zijn 9de geadopteerd door de familie Speksnijder. 

Als Willem 18 jaar oud word gaat hij varen en zijn eerste reis is naar Johannesburg de tocht duurt 3 maanden. Wanneer hij 22 jaar is besluit Willem op een boorplatform te gaan werken, door een noodlottig ongeval waarbij hij struikelt en met z’n hand in een vin terecht komt moet er een helikopter komen. Het boorplatform bevond zich dichter bij Engeland dan Nederland maar Willem wilde koste wat het kost naar een Nederlands ziekenhuis. Waarna hij in Amsterdam behandeld werd, Willem lag dagen in een korset.

Eenmaal terug in Zwammerdam ontmoette hij daar zijn eerste vrouw Marianne Langeveld, zij verpleegde hem bij de familie Speksnijder thuis en ze kregen verkering. Ze trouwen op 27 september 1974 in Alphen aan de Rijn voor de Vergadering van de Gelovigen. In 1975 krijgen ze een zoon Dick en die is vernoemd naar Willem z’n grote voorbeeld Dick Speksnijder. Dit huwelijk houdt niet lang stand waardoor ze al snel weer scheiden, in de jaren die volgen heeft Willem geen contact met z’n zoon want zijn ex vrouw is hierop tegen.

Op 10 oktober 1977 trouwt Willem met Elizabeth Aukema, het huwelijk word voltrokken in Opsterland. Elizabeth heeft 4 kinderen uit een ander huwelijk en dit huwelijk houdt ook niet lang stand. 

In 1983 besluit Willem om naar Bodegraven te verhuizen waar hij in 1988 met Annemarie Dikmans gaat samenwonen en tot zijn dood in 2001 mee samen is.